Potgrond voor het voorjaar

Over de aarde is goed nieuws te melden. We hebben mooie resultaten bereikt met z’n allen waar we dit voorjaar van kunnen profiteren!

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de rijpe compost te zeven en voor te bereiden op het maken van potgrond. Uiteraard krijgen deelnemers als eerste de kans om zelf de potgrond aan te schaffen met korting. Wat nog mooier is: je kunt het bedrag dat je reeds hebt betaald voor de verwerking van jouw kilo’s GFE terug krijgen ‘in natura’.

verse potgrond, lokaal gemaakt

De potgrond kost € 3,49 per 10 liter en deelnemers krijgen sowieso 50% korting. Voor elke 5 kilo GFE die je hebt ingeleverd kun je 10 liter potgrond krijgen en als je al betaald hebt voor de ingeleverde GFE krijg je de potgrond natuurlijk gratis! 

Deze mix op basis van wormenmest en kokosvezel is de beste kwaliteit potgrond die je kunt vinden en uiteraard geldt op=op. Voorlopig maximaal 30 liter per deelnemer, dat is precies een kratje vol.

Bestel op wormerij.nl en dan vullen we jouw lege GFE kratje de eerstvolgende vrijdag met verse potgrond.
Natuurlijk kun je ook leren hoe je zelf potgrond maakt als je dat leuk vindt, mail even als je interesse hebt, bij genoeg animo organiseren we weer een workshop zelf potgrond maken.

Als je wil zien hoeveel kilo GFE je al hebt ingeleverd kun je altijd de actuele stand van zaken bekijken op wormerij.nl/account
De totale hoeveelheid van iedereen kun je bekijken op wormerij.nl/weegschaal (al bijna 3000 kg).

We zijn nog in gesprek met de gemeente over financiële compensatie voor de ingeleverde kilo’s GFE vanuit de afvalstoffenheffing of tijdelijk vanuit een subsidieregeling. Omdat de manier van werken bij de wormerij heel anders is dan de grote afvalverwerkers is het voor de gemeente nog lastig om daar de goede manier van stimuleren voor te vinden. Ze staan er heel positief tegenover, maar administratief is het nog even zoeken. We willen het graag combineren met financiering voor een uitbreiding naar 5 locaties in Delft. We hopen je zo spoedig mogelijk meer hierover te kunnen vertellen.

Er zijn enkele deelnemers die enthousiast meedenken met ons uitbreidingsplan en het toekomstige bedrijfsmodel. Mocht je dat ook interessant vinden dan horen we het heel graag! Het doel van de wormerij is immers om samen lokaal aarde te maken en van onderop te laten zien dat de afvalverwerking anders kan.