Steun uitbreiding Wormerij

In 2020 hebben we met een eerste groep enthousiaste families laten zien dat lokale verwerking van Groente-, Fruit en Etensresten (GFE) mogelijk is. Samen hebben we ruim 2500 kilo afval verwerkt tot nieuwe aarde.

Er zijn veel voordelen aan deze nieuwe manier van verwerken:

  • goedkoper dan de reguliere afvalverwerking
  • geen transport, dus geen CO2 uitstoot
  • betere kwaliteit compost, dus gezonde aarde
  • meer sociale cohesie door inzicht in het proces
  • enthousiasme om zelf echt iets bij te dragen

Goed idee?

Hieronder kun je de petitie ondertekenen.

Gemeente Delft denkt mee over uitbreiding

De afval-afdeling van gemeente Delft heeft de afgelopen weken intern overlegd over ons uitbreidingsplan om vijf wormerijen te maken in de stad. Het mooie is dat er voor het eerst serieus wordt gekeken om vanuit het afvalstoffen-budget dit soort pilot projecten te financieren in plaats van uit algemene subsidies. Daarmee zetten we een eerste stap naar een nieuwe manier van afvalverwerking.Inmiddels zijn de uitvoerende ambtenaren van de gemeente al heel enthousiast, maar de directie en bestuurders hebben nog wat stimulans nodig om een besluit te nemen over de financiën. Omdat elke euro maar één keer uitgegeven kan worden moeten ze lastige afwegingen maken. We willen jullie dus vragen om de wormerij te steunen en een digitale handtekening te zetten die wij aan de wethouders kunnen aanbieden. Dat geeft hen een goed beeld of mensen in Delft dit echt willen en meer slagkracht om bij te dragen aan de uitbreiding.

Teken de petitie

Wij, bewoners van Delft, vragen de gemeente om de wormerij te steunen.

In 2020 hebben we met 25 families aangetoond dat verwerking van GFE beter, lokaler en goedkoper kan. We vragen de gemeente een eerlijke prijs te betalen voor de lokale verwerking van het GFE, dan gaan we er allemaal op vooruit. We betalen afvalstoffenheffing en willen hiervoor graag de meest duurzame, lokale en betaalbare oplossing voor verwerking van ons afval. Juist kleine pilots moeten de kans krijgen om in de praktijk aan te tonen dat het kan.

We vragen de wethouders om het plan voor uitbreiding naar vijf wormerij locaties in de stad te steunen!

De bewoners van Delft

Je emailadres gebruiken we om je digitale ondertekening te controleren en je op de hoogte te houden over de petitie. Het wordt niet openbaar en nooit gedeeld met anderen.

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze petitie en nooit gedeeld met anderen.