In de Wormerij kun je heel mooi zien hoe het verwerken van groente- fruit- en etensresten via compostering tot zwarte aarde verloopt. Wat ook heel tof is dat het zo snel gaat. Links is er nog verse GFE gemengd met vezels, een maand later is het al rulle compost en na twee maanden is er zwarte aarde. Meestal laten we het na het zeven nog minstens een maand rusten zodat er mooie stabiele potgrond van gemaakt kan worden.
In Rotterdam zijn dit jaar 10 nieuwe wormenhotels geplaatst. Natuurlijk moesten die van wormen en startmateriaal (substraat) voorzien worden. De wormen zijn gekweekt in Delft bij Wormerij Vulkan en Wormerij I Change en daarna op vakantie gegaan naar de hotels in Rotterdam.
Een van de nieuwe wormenhotels in Rotterdam, foto: Tom Pilzecker, 2020
Nu kunnen de bewoners van de buurten in Rotterdam waar de wormenhotels staan ook van harte lust aarde maken van hun groente- fruit- en etensresten (GFE). Zo vergroenen we stap voor stap elke stad.